Projectenlijst

Hieronder vindt u projecten, die de school graag zou willen realiseren, maar wat niet kan, omdat er geen geld voor is. We realiseren ons heel goed, dat het een lange lijst is, maar we zijn blij met elke gift. In geld en/of in natura.

Nog niet gerealiseerd:

ProjectGeschatte kostenDoel
Categorie plein:
Andere schoolbel€2.500Met een geluid dat rustgevender is en past bij de leerlingen met bijvoorbeeld ASS
Materialen voor op het schoolplein ?? Bijv. tafeltennisbatjes, basketballen en voetballen.
Schoolplein renovatie€20.000Nieuwe speeltoestellen, verkeersplein en/of speelvelden.
Buitenspeelmateriaal€3.000Buitenspeelgoed materiaal, trapkarren en/of skelters.
Opberg buitenspeelmateriaal€1.500Container en/of berging voor een veilige stalling van de buitenspeelmaterialen.
Categorie techniek:
Technisch lego€2.000De eerste € 500 is gerealiseerd. Nu nog een verdieping om leerlingen de kans te geven te leren programmeren. Hiermee kunnen we de leervraag van leerlingen beantwoorden met belangstelling voor techniek
Technieklokaal lasapparaat€3.500Veilig en duurzaam aan een techniekprofiel werken
Technieklokaal werkbanken€4.000Veilig en duurzaam aan een techniekprofiel werken
Categorie leskeuken:
Leskeuken vloer€12.000T.b.v. de horeca-kooklessen en de vloer veilig en hygiënisch maakt
Leskeuken meubels€7.500T.b.v. de horeca-kooklessen en passend bij horeca
Categorie algemeen:
STEAM Challengekaarten€ 299Bij STEAM draait het om uitdagingen. Leerlingen herkennen een probleem en met de juiste kennis, vaardigheden en houding los je het op (21st century skills). STEAM bestaat uit een kaartenbak met 60 kaarten waarbij leerlingen van alles kunnen leren over Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. De focus ligt bij dit programma niet op het eindproduct, maar meer op het proces. STEAM is goed voor de creatieve ontwikkeling van het brein en voor de sociaal/emotionele ontwikkeling in het kader van leren samenwerken.
LEGO Mindstorms Education EV31 Basisset+uitbreidingsset€ 478Leerlingen leren Robots bouwen die vervolgens geprogrammeerd moeten worden. Leerlingen leren bouwtekeningen lezen en leren hoe ze moeten programmeren. Het programmeren vindt plaats op een laptop met behulp van een speciaal bijgeleverd programma. Tevens kan deze set ook gecombineerd worden met het STEAM programma.
Smartgames voor in elke groep.€ 10 – € 40 per spelSmartgames zijn logische denkspellen voor één à twee spelers. De spellen kunnen alleen, maar ook in twee- of drietallen gespeeld worden. Door te overleggen los je het spel op.
Smartgames stimuleren de cognitieve vaardigheden:
– Ruimtelijk inzicht
– Planningsvaardigheden
– Probleemoplossend denken
– Concentratie
– Logisch redeneren
Microscopen ??Biologie onderwijs
Modellen menselijk lichaam??Biologie onderwijs. (torso, het hart, het oog, etc. zie: skelet;
Spelletjes ??Voor de so-locatie
Materialen voor creatieve ontwikkeling in de groep ?? Wanneer een leerling klaar is met z’n werk, hebben sommige kinderen behoefte om creatief aan de slag te gaan. De materialen hiervoor zijn zeer gering. Het zou fijn zijn als er in iedere groep een materialen zou komen, zodat ze naast hun verplichte opdrachten en leerwerk ook op andere manier aan de slag kunnen.
We denken dan aan:
– Origami boeken/ papier
– Textielpakketjes
– Canvas schilderijtjes waarop leerlingen iets kunnen schilderen/tekenen
– Verf/kwasten paletjes
– Etc.
Een leuk gezelschapsspel??Voor bij de Sinterklaasviering
Sinterklaaspak en pieten pakken??Voor bij de Sinterklaasviering
Categorie jaarlijks:
Cultuurdag€1.000Inhuren workshops muziek
Koningsspelen€1.000Assistentie en/of inkoop van activiteiten tijdens deze heugelijke dag
Bus schoolreisje€700Om kinderen een mooie dag te bezorgen

Wel al gerealiseerd:

ProjectGeschatte kostenDoel
Categorie plein:
Categorie techniek:
Technisch lego€2.000De eerste € 500 is gerealiseerd.
Technieklokaal afzuiginstallatieIs gerealiseerd!
Categorie leskeuken:
Leskeuken koel vriesIs gerealiseerd!
Leskeuken inductieplatenIs gerealiseerd!
Leskeuken ovensIs gerealiseerd!
Categorie algemeen:
IMC BasisGastlessen via IMC Basis na toezegging van een donatie door Fonds 1845, een gift van Rotaryclub Barneveld, een bedrag uit het totaal aan bijdragen voor ‘de Vrienden’ en een bedrag van een niet met name te noemen fonds is deze post van op 1 september nog € 9.000 per half oktober 2020 helemaal gefinancierd.
Filmpje over de school€3.000Wordt op dit moment gerealiseerd door Prodifo
In de Nieuwsbrief van januari 2021 hopen we ook dit project te kunnen presenteren.
Handdoeken etc. voor kooklokaalIs gerealiseerd
Website en e-mail Nieuwsbrief€ 4.000Wordt geheel gesponsord door Terrazur
Fotoreportage examenfeest 2020€ 600Wordt gesponsord door Elles Tuhusula Fotografie
Categorie jaarlijks: